BH:n kynttilästudiolla valetaan kynttilät ainoastaan luonnonvahoista. Päämateriaalinamme on ekosoijavaha, mutta uutena valikoimaan on saapunut myös oliivi- ja rapsivahakynttilöitä. Kaikkia luonnonvahakynttilöitä yhdistää puhdas palaminen ja ekologisuus. Voit lukea luonnonvahakynttilöiden eduista lisää blogistamme, artikkelista ''Miksi valita luonnonvahakynttilät parafiini- ja steariinikynttilöiden sijaan''. Käy myös kurkkaamassa tietoa ja vinkkejä luonnonvahakynttilöiden polttamiseen, jotta saat kynttiläsi poltettua oikein ja pidennettyä niitten käyttöikää.
Mitkä ovat sitten soijavahan, oliivivahan ja rapsivahan eroavaisuudet?
Soijavahamassa on 100% kasvipohjainen luonnontuote. Soijavaha on valmistettu vain soijapavuista puristetusta kasviöljyistä, josta on muodostettu pellettien muotoon sulatettavaa massaa. Valtaosa soijasta tuotetaan Yhdysvalloissa, Brasiliassa ja Argentiinassa, joissa soijan tuotanto aiheuttaa valitettavasti merkittäviä ongelmia mm, sademetsille. Siitä syystä käytössämme on vain eurooppalaista ekosoijavahaa, jota valmistetaan Isossa-Britanniassa soijasta, joka on tuotettu Euroopassa ja jonka alkuperä on jäljitettävissä.
Kaikki pöytäkynttilämme ovat valettu soijavahasta, sillä se soveltuu erityisen hyvin Blue Harmonyn erikoisen muotoisille koristekynttilöille. Soijavahan luonnollinen väri ilman lisättyjä väriaineita on kauniin luonnonvalkoinen ja kynttilät saavat oikein tehtynä upean matta pinnan. Soijavaha itsessään tuoksuu puhtaalta, mutta ei kuitenkaan palaessaan tuota hajua.
Soijavaha käytettynä pöytäkynttilöihin aiheuttaa kynttilän valuttamista, ei kuitenkaan runsaissa määrin. Valuttunut massa kuivuu nopeasti ja on helposti napsautettavissa irti. Alusastia on siis välttämätön pöytäkynttilää polttaessa ja on se yleisestikin suositeltavaa mitä tahansa pöytäkynttilää polttaessa. Valitettavasti luonnonvahoista ei ole mahdollista valaa pöytäkynttilöitä, jotka eivät valuttaisi (mehiläisvahaa lukuun ottamatta, joka ei kuulu Blue Harmonyn käyttämiin luonnonvahoihin.) Lasi- ja tuikkukynttilöissä soijavaha ei valuta.
Oliivivaha saadaan oliivipuista (Olea europae), jotka kasvavat erityisesti Välimeren alueella, mutta myös muilla alueilla, joissa ilmasto on lämmin sekä kuivahko. Oliivipuilla on pitkä elinikä ja voivat ne tuottaa satoja vuosia. Oliivivaha eristetään oliivien siemenistä ja joskus sitä löytyy jopa itse hedelmästä. Oliivivaha on hieman rasvaisempaa ja keltaisempaa verrattuna soijavahaan, mutta palaa kirkkaasti.
Rapsivaha saadaan rapsikasvin siemenistä, jotka ovat peräisin Brassica napus-lajista. Rapsi on viljelykasvi, jota viljellään kylmemmissä ilmastoissa, erityisesti Pohjois-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Rapsi on tärkeä öljykasvi ja sen siemenet sisältävät runsaasti öljyä, josta vaha voidaan eristää. Rapsivahassa on alhaisempi sulamispiste verrattuna oliivi- ja soijavahaan, jolloin se palaa tasaisemmin ja pidempään kuin toiset luonnonvahat. Koostumukseltaan rapsivaha on enemmänkin kermainen ja sisältää miedon tuoksun.
Blue Harmony käyttää tuikkukynttilöissä oliivi- ja rapsivahaa yhteen sekoitettuna.